MERSİN / MUT - Mut Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Okulumuz bahçesinde TÜBİTAK 4006 Programı kapsamında gerçekleştirilen Bilim Fuarı Projeleri sergisi yapıldı. Bilim Fuarımızın açılışı, Mut Kaymakamı Sn. Batuhan BİNGÖL, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Harun GERGİN tarafından yapıldı. Bilim Fuarında sergisi yapılan projeler büyük beğeni topladı. Bilim Fuarında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü; Mut Kaymakamı Sn. Batuhan BİNGÖL, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Harun GERGİN ve Şube Müdürlerimizin de katılımıyla okulumuzda düzenlenen etkinlikle kutlanmıştır.

Ara

Mut ilçemizde bulunan Meslek Liseleri ve Mesleki Eğitim Kurumları Müdürler toplantısı Şube Müdürlerimizin de katılımıyla okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Nis

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor ’un ikinci projesi olan Evde Bakım Hizmeti 18.04.2019 tarihinde gerçekleştirildi. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen projede Sağlık Hizmetleri öğretmenimiz Sevgi Kara ve gönüllü öğrencilerimiz yer aldı.

Bakıma muhtaç kimselere yapılan ziyarette öğrenciler tarafından ev temizliği yapıldı ve yardım kolileri teslim edildi. Evde Bakım Hizmetleri personeli ile hastanın tedavisi gerçekleştirildi.

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin sahip oldukları değerleri geliştirmeleri birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla öğretmenlerimizle birlikte ilçemizde bulunan ileri yaşta ve hasta olan iki aileye ziyaret gerçekleştirilerek, Meslek Liselerinin hayatın içerisinde var olduğunu gösteren bu anlamlı projede emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Mut Avrupa’yı Yakalıyor [Mut Catches Europe] adlı Erasmus+ Projemizin ikinci hareketliliği olan Çekya hareketliliği tamamlandı. Çekya ’nın başkenti olan Prag şehrinde gerçekleşen staj faaliyetine 9 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen katıldı. 14 gün süren staj faaliyetinde öğrencilerimiz Avrupa’nın en büyük hastanelerinden biri olan 2400 yataklı Facultni Nemocnice v Motole ‘da  “Doğum Sonrası Annenin Temel Bakımı ve Tedavileri”  üzerine eğitim gördü. Bu proje ile birlikte Avrupa ülkelerini görme, mesleklerinin oralarda nasıl icra edildiğini tanıma ve yeni kültürleri keşfetme şansı buldu. Katılımcılar kalan zamanlarda ise sosyal, kültürel ve eğitimsel etkinlik olarak yakın çevre gezileri ve kültürel faaliyet kapsamında ise Almanya-Dresden şehir gezi faaliyetinde bulundular.

Ara

Mut Catches Europe (Mut Avrupa’yı Yakalıyor) adlı Erasmus+ Projemizin ilk hareketliliği olan Almanya hareketliliği tamamlandı. Almanya’nın Würzburg’a bağlı Ochsenfurt şehrinde gerçekleşen staj faaliyetine 9 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen katıldı. 14 gün süren staj faaliyetinde öğrencilerimiz inmeli hastaların bakım ve tedavisi üzerine eğitim gördü.

Proje sayesinde mesleki yeterliliklerini ve uygulama becerilerini geliştirerek, mesleki yabancı dil bilme konusunda farkındalık kazandılar. Ayrıca kültürler arası etkileşim içerisinde rol alarak, farklı kültür ve yaşam biçimlerini tecrübe ettiler.

Kas

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 19404 nolu “Gençler Osmanlıyı Tanıyor” projesini gerçekleştirdik.

May

FARABİ isimli okul dergimizin 3. sayısı okuyucularımızla buluştu.

Haz

2017 yılı Mayıs ayı içerisinde yayına giren "FARABİ" isimli okul dergimizin 2. sayısı okuyucularımızla buluştu.

Haz

Mayıs ayı içerisinde yayına giren "FARABİ" isimli okul dergimiz okuyucularımızla buluştu.

May

Yayınlarımıza ulaşmak artık daha kolay.